< Takaisin

Heiskanen pussitti mestaruuden

Tamperelaista G-cues-biljardiseuraa edustava Aki Heiskanen nousi sunnuntaina biljardin straight-poolin Suomen mestariksi lähes mahdottomasta tilanteesta. Heiskanen luuli hävinneensä puolivälierissä TawBK:n Kimmo Saariselle, mutta pisteiden uudelleen laskun jälkeen tamperelainen voittikin ottelun numeroin 125-124.

"Välierät ja finaali sujuivat todella vapautuneella pelillä, kun olin tavallaan onnella päässyt jatkoon", sanaili mestari. Välierät ja finaalin Heiskanen voitti näytöstyyliin. Välierässä kaatui Jyväskylän Wegan Vesa-Ville Virtanen pistein 125-45 ja loppuottelussa Helsingin Ritzin Markus Juva 125-18.

Huhtikuun puolivälissä Euroopan rahapöydille matkaavalle Heiskaselle mestaruus oli myös 14.1 nimisenä tunnetun pelimuodon ensimmäinen. "Arvostan mestaruutta, sillä straight-pool on poolin vaikein muoto. Jokainen 125 pisteestä pitää ansaita kovalla työllä. Onnella ei juuri ole sijaa, kun ottelut ovat niin pitkiä", arvioi kotimaassa tällä kaudella vielä 9-pallon SM-kisoissa toukokuussa Helsingissä pelaava Heiskanen.

Heiskasella on tavoitteena seurata Mika Immosen ja Marko Lohtanderin viitoittamaa tietä ja menestyä myös ulkomaan pelipöydillä. "Jos saan tarpeeksi sponsorirahaa, pelaan jo ensi kaudella ulkomailla."

Lähde: Aamulehti 29.3.2004, teksti Santtu Silvennoinen

< Takaisin

 
Saavutukset Trickshotit ja muut videot Kuvat Tiedotteet ja uutiset Tukijat 

< Takaisin pääsivulle
Aki Heiskasta tukee mm.
Galaxie Center